marți, 16 septembrie 2008

Depunere record de proiecte pentru realizarea de spatii verzi

În perioada 25 august – 5 septembrie, peste 360 de proiecte pentru infiintarea si modernizarea spatiilor verzi au fost depuse de autoritatile locale, la Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, în cadrul "Programului de îmbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi în localitati".
O serie de orase mari au depus proiecte în cadrul acestei sesiuni, si anume: Bucuresti (Primaria sectorului 6), Arad, Baia Mare, Bacau, Bistrita, Brasov, Constanta, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Galati, Hunedoara, Oradea, Roman si Suceava.
Printre judetele cu cele mai multe proiecte depuse se enumera: Arad (26 proiecte), Iasi si Mures (25 proiecte), Bihor (22 proiecte) si Giurgiu (21 proiecte).
În cadrul selectiei, care se va desfasura în perioada urmatoare, vor avea prioritate proiectele din localitatile cu suprafata mica de spatiu verde, care au un numar mare de locuitori si care propun o suprafata mare de plantare. Prioritate vor avea, totodata, proiectele prin care se creeaza noi spatii verzi, în care se vor planta un numar mare de copaci din flora autohtona si utilizarea de materiale ecologice.
Programul a fost initiat anul trecut, prin O.U.G. nr.59/2007, în scopul extinderii suprafetei spatiilor verzi din localitati si din apropierea acestora si se va desfasura pe o perioada de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.
Pentru continuarea Programului în acest an, prin H.G. nr.831/2008 a fost aprobata alocarea sumei de
146 milioane de lei din Fondul pentru mediu, suma alocata initial fiind suplimentata cu înca 86 milioane de lei.

Niciun comentariu: