Actiunile de monitorizare a sacalului auriu in Romania organizate de Corpul de Control Ecologic Garda Verde al ONG Crispus Sibiu continua cu expeditia WANAX 2011. Acest stagiu are ca si obiective principale stabilirea ariilor naturale si a punctelor de studiu din sudestul tarii si analiza unui exemplar de sacal auriu, recent colectat in judetul Alba.
actiunea pilot, iulie 2010
In perioada 13-19 august 2011, corpul de control ecologic Garda Verde al ONG Crispus Sibiu in colaborare cu reprezentanti ai Serviciului National de Vanatoare si Acvacultura din cadrul RNP ROMSILVA si cu reprezentanti ai AJVPS Alba va efectua cercetari de areal specific pentru sacalul auriu in judetele Tulcea, Braila, Calarasi, Giurgiu si Alba.
La actiune au fost invitati ca si parteneri Muzeul de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti si Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Expeditia intitulata WANAX 2011, la sugestia ecologului Giorgos Giannatos, prezent la actiunea internationala din iarna 2011, incepe in Delta Dunarii cu actiuni de monitorizare acustica in zonele de grinduri maritime urmand statiile instalate in actiunile anterioare.
Pe data de 16 august echipa Wanax 2011 se va deplasa in satul Plopi din Insula Mare a Brailei pentru evaluarea acestor zone geografice de mare interes in distributia si dezvoltarea sacalului auriu avand in vedere bariera naturala data de braturile Dunarii si de infrastructura umana din zona.
In urmatoarele zile vor avea loc actiuni de monitoring acustic in statiile instalate in judetul Calarasi, fondurile Sfredere, Boianu si in judetul Giurgiu la Albele, Ruica si Cioflecu.
Wanax 2011 se va incheia in judetul Alba unde se va analiza un exemplar de sacal auriu recent colectat pe fondurile de vanatoare din apropierea Muresului.
"Structura si dinamica populatiilor de sacal auriu in arii naturale din Romania in perioada 2010-2014" este programul initiat de catre organizatia sibiana la inceputul anului 2010 si care deocamdata nu beneficiaza de finantare.
Multumim SNVA RNP Romsilva, in persoana domnului Ing Petre Gargarea, sef serviciu, si a colegilor dumnealui pentru prezentarea situatiei reale a relatiilor interspecifice pe care sacalul auriu le dezvolta in anumite zone din Romania, pentru sprijinul si ajutorul logistic acordat in toate actiunile de pana acum precum si domnului Dr Dumitru Murariu, directorul Muzeului de Istorie Naturala "Grigore Antipa" din Bucuresti referent stiintific pentru sacalul auriu la noi in tara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu